hpd urbata
hpd urbata

HPD " U R B A T A "

Predsjednica Društva:
Olić Ljiljana
Dopredsjednik Društva:
Simić Josip
Tajnica Društva:
Jurčević Marijana

UPRAVNI ODBOR

Ciprić Mladen
Ciprić Slavica
Gelemanović Pavle
Jurčević Marijana
Olić Ljiljana
Simić Josip
Simić Ljiljana

NADZORNI ODBOR

Brlić Ivica
Furić Marina
Pišonić Marija

Božićni koncert u Orubici

Tekst: Ivica Brlić, Foto: Ivica Brlić

Orubica, 27. prosinca 2014. - U subotu, 27. prosinca 2014. godine održan je tradicionalni božićni koncert u organizaciji Velikog pjevačkog zbora župe Orubica. Koncert je održan u župnoj crkvi u Orubici, a jedan dio programa koncerta izveli su članovi mješovitog zbora HPD „Urbata“.

Božićni koncert u Orubici

Nakon prigodne božićne čestitke i poziva da otvorena i radosna srca uživamo u božićnim pjesmama koje će odzvanjati prostorom crkve započeo je glazbeni dio programa u kojemu su nastupili: Veliki pjevački zbor župe Orubica, Mali mješoviti pjevački zbor župe Orubica, Ženski vokalni ansambl „Zvizde“ iz Zagreba, te mješoviti zbor HPD „Urbata“.

Na početku koncerta mogle su se čuti dvije božićne pjesme iz Bačke, Diva Mati i Oj pastiri u izvođenju Ženskog vokalnog ansambla „Zvizde“ iz Zagreba čiji je osnovni cilj promicanje šokačke pjesme, kulture i baštine. Potom su nastupili domaćini, članovi Malog mješovitog i Velikog pjevačkog zbora župe Orubica . U njihovoj izvedbi mogle su se čuti sljedeće božićne popjevke: Djetiću Isusu, Sklopi blage očice, Klanjam ti se Kraljiću, Djetešce nam se rodilo, Božji Sin . Na kraju glazbenog programa koncerta članovi mješovitog zbora HPD „Urbata“ izveli su pet božićnih pjesama prilagođenih za četveroglasnu izvedbu: Danas se čuje, Prva je vura te noći, Kyrie eleison, Djetešce nam se rodilo, Rodio se Bog i čovjek.

Nakon ovog dijela glazbenog programa u crkvi, upriličen je nastup ženskog vokalnog ansambla „Zvizde“ u Društvenom domu. Po završetku programa nastavljeno je zajedništvo svih izvođača u neformalnom druženju te domjenku.

Zahvaljujemo domaćinima na pozivu i ukazanom gostoprimstvu.

hpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbatahpd urbata

Datum objave: 28.12.2014

Arhiva vijesti

www.hpd-urbata.hr